woensdag 26 oktober 2011

Rondje Meijendel eind Oktober

Vandaag hebben mijn dochter en ik een heerlijke namiddag-wandeling gemaakt.Normaal gesproken gaan we meestal vroeg in de ochtend, maar deze keer eens omgedraaid.

Het weer werd steeds beter naar mate de wandeling vorderde. Ons startpunt was bij de hoge parkeerplaats net voorbij het Kievitsduin. We hebben nog ergens in het zonnetje een heerlijk bakkie koffie gedronken voordat we verder trokken richting het monument van de Waalsdorpervlakte.
Wat ons opviel was de vele bloemen die daar lagen. Dus ik neem aan dat er een herdenking is geweest van de week daar,ondanks dat het nog lang geen 4 Mei was. Het blijft toch een indrukwekkende, eigenlijk nare plek om te zijn, er zijn hier vreselijke dingen gebeurd in de tweede wereldoorlog. Het zet je aan het denken, zeker als je je er een beetje in gaat verdiepen op google en meer details vind van wat er allemaal hier heeft plaats gevonden.Klik hier voor informatie over deze plek
Na het monument gingen we de Meijendel-vallei in en hebben daar nog een mooie route gelopen richting de auto.
Wat een prachtige kleuren in het bos, de Herfst is en blijft mijn favoriete seizoen om te wandelen.
Marlene heeft van haar Noorse Oma en Opa mooie nieuwe wandelschoenen gekregen. Nou die lopen dus echt lekker, je voeten blijven droog en je hebt natuurlijk veel meer steun rond je enkels tijdens het klimmen en dalen in de duinen.
We hebben al met al toch nog 3 uren gewandeld en hebben weer mooie indrukken opgedaan met al die mooie herfstkleuren

Hier is de kaart van het gebied:

Grotere kaart weergeven
Volgende week gaan we hopelijk weer op pad en zijn de kleuren nog mooier geworden. Meijendel is voor ons zo dichtbij en is eigenlijk de enigste plek waar je geen auto's hoort en je kan genieten van het geluid van de wind,vogels en andere dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten